zondag 10 oktober 2010

Christine voor het laatst aan het werk...

Zo, Christine heeft alweer een week werk erop zitten. Na 5 weken vakantie was het even aanpassen. Het was onze laatste vakantie dan nog ook. Daarom hebben we hem zolang genomen.
Het was pas tijdens de vakantie dat we ons dat realiseerden. Vanaf 22 mei 2011 gaat Christine in vervroegde uitstap. In juli wordt ze 59 en met haar verlof van 2011 bijgerekend kan ze al vertrekken rond eind mei.
We moeten ons goed voorbereiden, we gaan waarschijnlijk voor 6 Ć  8 weken naar Corsica met de camper en de Vamos. Een hele onderneming dus.
Wat ik ook eens graag zou doen is met onze combinatie een overwintering doen op Tenerife. Daar zitten Mia & Herman ook dus we zouden daar wel een contact kunnen hebben. We moeten er van profiteren zolang het nog kan. Misschien voor de volgende winter?

1 opmerking:

maesderave@hotmail.com zei

Je schrijft: "met onze combinatie naar Tenerife komen om te overwinteren" Wij hebben begrepen dat je dus met de boot vanuit cadiz met je camper en vamos de overtocht zou doen naar Tenerife. Gezien de prijs voor de overtocht moet je zich wel realiseren dat je verblijf in Tenerife behoorlijk lang mag zijn, want een maand hier is niet echt overwinteren. Heb je er al aan gedacht wat de verwarmingskosten zijn in Brugge ? Akkoord jullie leven op zonne-energie en dubbelglas en ook nog een reukloze frietpot maar toch. In ieder geval wij kijken er al naar uit om jullie hier op Tenerife te mogen begroeten. Dikwijls wordt ons de vraag gesteld: "is dat daar altijd de eeuwige lente?" wat natuurlijk onzin is, want dan zou het nooit zomer worden. Voor het ogenblik hebben we enkele dagen storm gehad. Zware regenvlagen en wind dat onze antenne moest vervangen worden. Storm maar de temperatuur blijft heel zacht. Wij verblijven hier tijdens de winter op zijn 11ste jaar en hebben nog nooit een electrisch vuurtje moeten aansteken. iets wat we uiteraard hier niet in huis hebben. Anderzijds kennen we mensen die voor 7 dagen naar Tenerife kwamen en de zon niet te zien kregen. Die komen nooit meer terug. Ook onze Vlaamse amabasadeur Eddy Wally komt nooit meer naar Tenerife want de laatste keer dat hij kwam moest hij zijn logies zelf betalen en werd doodziek. Zo zie je maar welke mensen we liever hun hielen dan hun tenen zien. Met kerst en nieuwjaar en als de zon er is, dan is het perfect mogelijk om in zee te baden of te zwemmen. Het eiland heeft uiteraard ook zijn drukke toeristische streken, maar iemand die de moeite neemt om het binnenland te verkennen en een beetje Spaans spreekt zal de Canarios beter leren kennen. Bienvenido y hasta luego!