vrijdag 3 augustus 2012

Friesland die scone...


Sinds enkele dagen zijn we weer in Friesland. Nu we onze zeilboot hier in de jachthaven van "Marina Friesland" hebben liggen proberen we zoveel mogelijk hier te vertoeven. Daar zijn we tot nu toe niet rouwig om, alle dagen goed weer om de geplande activiteiten te kunnen doen, in een omgeving die zoals vandaag een Workumenaar ons zei:” het Walhalla van de watersporter”. Inderdaad, een Workumenaar, we fietsten vandaag zo’n 35 km bijeen, voor Tjoeleke een maximum.
We fietsten van Warns over Koudum en Heidenskip naar Workum om via Hindeloopen en Molkwerkum terug naar Warns te keren. De namen van de dorpjes alleen al doen je zin krijgen niet?
Dorpjes? Bij de Friezen moet je wel uitkijken, zo kwamen we enkele jaren geleden aan in Stavoren met onze zeilboot en zochten naar een winkel waar we petroleum konden kopen. Aan een voorbij lopende Stavorenaar vroegen we waar we ergens in het dorp petroleum zouden kunnen vinden…
De Stavorenaar zwaar op de teen getrapt antwoorde:” Dorp, dorp, Stavoren is een stad meneer!” en hij liep nors verder zonder enig ander antwoord…
Wind mee reden we richting Koudum waar we een lekkere Liefmans on the rocks voorgeschoteld kregen en daarna nog een Duvel bezworen met een ciabatta terwijl Tjoeleke zich aan de cake en cappuccino begaf. In ’t kort, weer een zalige dag in Tjoeleke ’s korte leven in Pensioen (ze is sinds 1 augustus 2012 officieel met pensioen).

Geen opmerkingen: